Mitkä ovat yleisiä vaikuttavuusinvestointien virheitä?

Mitkä ovat yleisiä vaikuttavuusinvestointien virheitä?

Vaikuttavuusinvestoinneissa on paljon asioita, jotka on otettava huomioon. Sijoita luotettavaan, pitkäikäiseen alustaan.

Vaikka vasta nyt alkaisitkin sijoittaa yhtiöön, Nordeaa kannattaa pitää silmällä. Käy osoitteessa nordea-osake.fi  ja löydä luotettava vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat turvaa epävakaassa taloudellisessa ympäristössä ja joilla on pitkäjänteinen näkemys.

Seuraavassa on joitakin yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät, ja miten niitä voi välttää.

1. Maksujen huomiotta jättäminen

Saatat keskittyä niin paljon sijoituksesi mahdollisiin myönteisiin ympäristö- tai sosiaalisiin vaikutuksiin, että unohdat rahaston perimät palkkiot. Tarkista, mitä maksuja sinulta peritään, ja vertaa niitä vastaaviin vaikuttavuussijoitustuotteisiin.

2. Et ajattele tulevaisuutta

Kun teet sijoitusta, sinun on ajateltava pitkällä aikavälillä. Se, että yritys tekee nyt hyviä asioita, ei tarkoita, että se tekee niin jatkossakin. Varmista, että tutkit yritystä perusteellisesti, ja mieti, miten sen käytännöt saattavat muuttua tulevaisuudessa.

3. Ei ole monipuolistunut

On tärkeää monipuolistaa sijoituksia, vaikka ne kaikki olisivat vaikuttavuusinvestointeja. Tämä auttaa lieventämään riskejä ja varmistaa, ettet ole sijoittanut liian voimakkaasti mihinkään yksittäiseen alueeseen. Varmista, että hajautat sijoituksesi eri aloille, maantieteellisiin alueisiin ja omaisuuserätyyppeihin.

4. Et tiedä tavoitteitasi

Ennen kuin teet mitään sijoituksia, sinun on tiedettävä, mitkä ovat tavoitteesi. Yritätkö tehdä voittoa? Vai keskitytkö enemmän sijoituksesi vaikutukseen? Tavoitteiden tunteminen auttaa sinua tekemään parempia sijoituspäätöksiä.

5. Anna tunteiden

ohjata päätöksiäsiVoi olla helppoa innostua vaikuttavuusinvestoinnin hyvänolon tunteista. Sinun ei kuitenkaan pitäisi antaa tunteiden ohjata sijoituspäätöksiäsi. Varmista, että teet tutkimusta ja sijoitat vain asioihin, joita ymmärrät.

6. Et seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt vaikuttavuusinvestoinnin, on tärkeää seurata sitä. Tämä tarkoittaa sitä, että pitää silmällä yrityksen taloudellista tulosta sekä sen sosiaalisia ja ympäristövaikutuksia. Varmista, että tarkastelet sijoituksiasi säännöllisesti, ja myy ne, jos ne eivät enää täytä tavoitteitasi.

7. Et ole kärsivällinen

Sijoittaessasi sinun on oltava kärsivällinen. Voi kestää kauan, ennen kuin sijoitus tuottaa tulosta. Joskus saatat joutua pitämään sijoitusta vuosia, ennen kuin näet tuottoa. Ole kärsivällinen, äläkä luovuta, jos asiat vaikuttavat aluksi hitailta.

8. Liian riskialtis

On tärkeää ottaa huomioon sijoituksen riski sekä mahdollinen tuotto. Jos sijoitat yritykseen, joka tekee huippututkimusta uudella alalla, se on todennäköisesti riskialttiimpi kuin vakiintuneempi yritys. Varmista, että riskit sopivat sinulle ennen sijoitusta.

9. Tuottojen jahtaaminen

Joillakin vaikuttavuusinvestoinneilla voi olla korkea tuotto, mutta se ei tarkoita, että ne ovat hyvä sijoitus. Varmista, että teet tutkimusta ja sijoitat vain yrityksiin, joihin uskot.

10. Ei tarpeeksi tutkimusta

Ennen kuin teet minkä tahansa sijoituksen, sinun on tehtävä tutkimusta. Tämä tarkoittaa, että sinun on luettava tietoa yrityksestä, sen taloudesta ja vaikutuksista. Varmista, että ymmärrät kaiken sijoituksesta ennen kuin laitat rahasi siihen.

Nämä ovat vain joitakin yleisimpiä virheitä, joita ihmiset tekevät vaikuttavuusinvestoinneissa. On tärkeää, että teet tutkimustyötä ja olet kärsivällinen, kun olet sijoittanut. Ja muista, että tavoitteena on saada aikaan myönteinen vaikutus, ei vain voittoa.