Museot kertovat erotiikan historiaa 

Museot kertovat erotiikan historiaa 

Erotiikka on ollut osana taidetta käytännössä aina. Sitä on ilmennetty elokuvissa, musiikissa, maalauksissa ja tanssissa. Erotiikan historiaan voi paneutua mukavasti sitä käsittelevissä museoissa, joita on ollut vuosien aikana Euroopassa varsin mukava määrä. Tutustumme niihin tarkemmin tässä artikkelissa. 

Erotiikka on ollut läsnä taiteessa kautta aikojen, ja historian kirjat näyttävät ja kertovat ihmisen olleen kiinnostuneen aiheesta aina. Musiikissa vihjaillaan tuhmia ja elokuvissa nähdään paljasta pintaa. Lisäksi eroottisten runojen ja kirjojen tekstit voivat saada punastumaan. 

Erotiikan historiaan voi tutustua myös museoissa. Niitä on tarjolla melko paljon Euroopan matkaajalle, vaikka osa niistä onkin lopettanut vuosien kuluessa toimintansa. Barcelonasta ja Amsterdamista löytyy edelleen museoita, jotka kertovat historian eroottisia vaiheita. Ne voivat kiinnostaa ehkä niitäkin turisteja, jotka yleensä jättävät museokierrokset pois matkasuunnitelmista. 

Poikkea erotiikkamuseoon La Ramblalla 

La Rambla on Barcelonan ja ehkä koko Espanjan kuuluisin katu, jossa runsas joukko matkailijoita tepastelevat liikkeiden ja ruoka-antimien välissä. Kuuluisalla kadulla voi ohittaa myös museon, joka on omistettu erotiikalle.  

Erotic Museum sijaitsee melkein vastapäätä La Boqueria -toria, joka on niin ikään kuuluisa turistipaikka Barcelonassa. Museo jakaa tietoa erotiikan historiasta, joka alkaa muinaisista ajoista ja jatkuu nykyaikaan saakka. Se kattaa erotiikan historian eri kulttuureistakin ja se käy läpi sitä asiallisesti ilman turhaa rietastelua. Museoon voi tutustua myös häveliäämpikin matkailija.  

Museossa voi kierrellä aihepiirteittäin. Siellä voi tutustua esimerkiksi pin up -kulttuuriin tai Kama Sutran perusteisiin. Mielenkiintoinen yksityiskohta on eroottinen puutarha, jossa voi levähtää tapahtumarikkaasta kaupunkikierroksesta.  

Museokierroksen voi päättää vanhojen seksilelujen kokoelmaan, joka näyttää nykyajan ihmiselle varsin erikoiselta. Ne muistuttavat lähestulkoon kidutusvälineitä, jotka eivät ehkä innoita kokeilemaan. Seksilelut ovat kehittyneet valtavasti nykyaikana ja niiden käyttö on hyväksyttävämpää. Niistä kannattaa lukea tarkemmin, joten katso täältä niitä tarkemmin.  

Syntinen Amsterdam 

Amsterdam on tunnetusti täynnä erilaisia houkutuksia. Sen kulinaristinen tarjonta goudajuustoinen tuo taatusti monet herkuttelijat kokemaan kaupungin ihmeitä. Villeimmät matkailijat saattavat tutustua sen erotiikkamuseoihin.  

Amsterdamin erotiikkamuseo on melko hienostunut paikka ja se näyttää eroottista taidetta, jotka ovat peräisin eri kulttuureista ja aikakausilta. Siellä voi nähdä esimerkiksi kristallilaseja 1900-luvun alusta, jotka on koristeltu eroottisilla teemoilla.  

Ronskimmalle turistille on tarjolla myös seksimuseo, joka on erotiikkamuseota villimpi ja jonka teemoihin on lisätty hieman huumoriakin. Se sijaitsee lähellä Amsterdamin päärautatieasemaa ja on erotiikkamuseota astetta rivakampi.